avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum poti evita poprirea pe salariu din cauza unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum poti evita poprirea pe salariu din cauza unui imprumut mai vechi

Buna ziua, acum 5-6 ani am facut un credit. Am fost plecat in strainatate si am revenit curand si m-am si angajat. Dupa aproximativ 3-4 luni primesc mesaj de la banca cum ca un anume executor mi-a pus porprire pe cardul de salariu si sa sun la numarul specificat in mesaj. Initiam am crezut ca este cumva o metoda de furt insa am verificat la banca si am sunat si executorul. Ambii au confirmat cum ca ar fi un imprumut facut acum 5 ani si neplatit. As dori sa aflu daca exista o modalitate legala de a scapa de aceasta poprire pus pe contul meu personal. In caz ca ma puteti ajuta as fi recunoscator.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:02, 22 Septembrie 2019
Cand s-a intamplat asta?
Se poate/putea face contestatie si invoca prescriptia datoriei, daca este cazul, dar toate depind de data cand ati aflat asta, s-a instuit poprirea.
Dacă prescripția a fost întreruptă în decursul ultimilor ani, nu puteți evita executarea silită. Trebuie verificat dosarul execuțional de la executorul judecătoresc.

De asemenea, dacă au trecut mai mult de 15 zile de când ați aflat de blocarea contului bancar, nu mai puteți face contestație la executare, deoarece ați ieșit din termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu pentru un credit de nevoi personale luat in 2008 coldangel coldangel Tocmai am fost anuntat prinr-un mesaj pe telefon ca am poprire pe cont. Am verificat pe internet, si intr-adevar, apare un dosar la judecatorie pt incheiere de ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare silita inchis si creanta intoarsa la banca dupa >3 ani; este legal? baucucu baucucu Am avut doua credite la o banca comerciala care au ramas restante si au fost trimise in executare dupa o perioada. Executorul a pus poprire pe conturi si timp ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie Raisa multu Raisa multu Am fost informata ca mi s-a pus poprire pe cont de către un executor judecătoresc prin mesaj de către banca. Nu am primit nimic prim posta. Am avut un card ... (vezi toată discuția)