avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Detasare hg 714
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Detasare hg 714

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: un angajat al primariei a fost detasat pentru 3 saptamani de luni pana vineri pentru un program de instruire in alta localitate care se afla la 27 km de locul de munca.
La acel curs i-a fost oferita cazare gratuit dar a preferat sa faca naveta zilnic cu auto proprietate personala.
Eu acum cum ii decontez transportul? In fiecare zi 27 km * 2 sau o data pe saptamana luni plecare 27 km si vineri sosire 27 km timp de 3 saptamani ( 27 km * 6),avand in vedere ca a refuzat cazarea?
Si daca are si masa asigurata eu mai tb sa ii dau 20lei/zi pt masa?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Boslau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boslau , utilizator 12:52, 20 Septembrie 2019
1. Deplasarea cu autoturismul se poate face numai cu aprobarea prealabila a conducatorului autoritatii sau institutiei publice, atat pentru persoana delegata sau detasata in proprietatea sau folosinta careia se afla autoturismul, cat si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza impreuna cu aceasta. In acest caz, persoana delegata sau detasata in proprietatea sau folosinta careia se afla autoturismul va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

Exista aceasta aprobare?

2. In situatia in care organizatorul instructajelor sau al altor activitati in legatura cu sarcinile de serviciu asigura integral masa si/sau cazarea participantilor, acestia nu beneficiaza de indemnizatia de delegare si/sau alocatia de cazare, dupa caz.
Multumesc pentru raspuns!
Da are un ordin de deplasare aprobat dar pe el are trecut prima zi la plecare si ultima zi la sosire.Nu are ordine de deplasare zilnice.Eu daca el a refuzat cazarea acolo mi se pare normal sa ii decontez doar dus intors o data pe saptamana nu zilnic.Dar nu stiu legal cum este corect?
Sunt de acord cu dvs ... totusi fiind o institutie publica, ar fi bine sa intrebati si la ANAF/Curtea de Conturi pentru a se evita impunerea sumelor platite in plus.
Face o declararie ca a refuzat cazrea, corelata cu nota organizatorului ca a refuzat cazarea, facandu-i -se decontarea transportului dus-intors, zilnic. Trebuie rezolvata si c/v cazarii(pentru istitutie publica se cer banii platiti, pentru comerciala, daca nu se returneaza cazarea, cheltuiela este nedeductibila).
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Bibi62, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
Cazarea nu a fost achitata de noi. Instruirea a avut loc intr-o unitate militara, timp de 3 saptamani de luni pana vineri, ei oferau participantilor si cazare gratuita.
O sa ii solicit o declaratie din care sa reiasa ca a refuzat cazarea si sa imi aduca de la organizator si o adresa ca nu a fost cazat la ei.Cu aceste 2 documente si cu un singur ordin de deplasare pe care este trecuta ca data plecarii data de incepere a cursului si la sosire data la care cursul s-a terminat sper sa fie suficient pentru a deconta transportul zilnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna pentru deplasari interne ruxandram ruxandram Buna ziua, Angajatorul meu urmeaza sa ma trimta la o deplasare interna timp de 2 zile, fara cazare(noatea revin in orsaul de domiciliu si plec din nou a doua ... (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici diurna viorel.vladescu viorel.vladescu Firma m-a trimis la un curs de perfectionare. Sunt plecat de luni pana vineri 1 luna cu cazare si masa. Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici ... (vezi toată discuția)