avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatii

Sunt in concediu de crestere copil! Primul cpil are un an si 2 luni, si eu am nascut al 2.lea copil care are o saptaman. Doresc sa stiu cand trebuie depus dosarul pt indemnizatie pt al 2.lea copil?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:13, 20 Septembrie 2019
Buna ziua,
Cat mai curand, chiar si a doua zi de la iesirea din maternitate.
Mergeti la primarie si discutati cu dumnealor, sa aveti si dosarul pregatit.
Pe perioada cat se suprapun concediile o sa primiti indemnizatia pentru primul copil si un stimulet in suma de 1250 lei pentru al doilea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Am fost la primarie si mi.au zis ca trebuie sa suspend primul dosar si voi primi doar pt al 2.lea copil? Nu trebuie sa continuie si primul dosar pana la implinirea varstei de 2 ani chiar daca fac un alt dosar pt bebe 2?
Inseamna ca nu stiu ce vorbesc
Art, 9 din OUG 111/2010, cu modificarile si copletarile ulterioare spune
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) și art. 5, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(la 01-07-2016, Alin. (1) al art. 9 a fost modificat de pct. 10 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016. )
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

Gasiti ordonanta mai jos
Faceti un print si mergeti cu ea la primarie.
Nu inteleg...nergeti la AJPIS-Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Socială
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc frumos o sa fac print si o sa le arat! O zi frumoasa

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt în concediu crestere copil pana în aprilie ... annahp annahp Bună ziua! Sunt în Concediu crestere copil pana în aprilie 2022. În noiembrie 2021 voi naște al doilea copil. Care este procedura ce trebuie urmata și ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutați-mă! Jinga Marian Jinga Marian Bună ziua! Soția mea este în concediu creștere copil pana la data de 08.08.2019 iar pe data de 05.01.2019 a mai născut un băiețel pentru cel de al ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pt. al doi-lea copil dorisk dorisk buna ziua,sunt in crestere copil pt 2 ani,inainte cu v-o 4 luni de a face copilul 2 ani voi naste cel de-al 2-lea copil... -cum se face cu luna in care ... (vezi toată discuția)