avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sunt asigurata medical dacă sunt studenta?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sunt asigurata medical dacă sunt studenta?

As dori sa știu dacă încă mai figurez ca asigurat ( la CNAS) in cazul in care nu am continuat studiile după liceu pentru câțiva ani, iar acum sunt studenta la facultate in regim de învățământ la distanta. Menționez ca nu am venituri și am vârsta de 24 de ani.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 09:59, 23 Septembrie 2019
Buna ziua,
Sunteti asigurata in cazul in care ati depus la CNAS, dupa cum urmeaza:
Pentru tinerii cu vârsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani:

act de identitate valabil la data solicitării - original+copie
un document valabil (adeverinta) emis de o instituţie de ȋnvăţământ acreditată ȋn Romania sau, pentru bursierii Erasmus, ȋn alt stat UE/SEE/CONFEDERAŢIA ELVEŢIANĂ, din care să rezulte că au calitatea de elev sau student - original+copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dacă urmez cursurile la zi la o facultate privată, ... emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Dacă urmez cursurile la zi la o facultate privată, sunt asigurata la CNAS? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Cas refuza scutirea de la plata taxelelor pentru doctoranzi mitachealina mitachealina CAS refuza acordarea scutirii de la plata taxele pentru CAS aferente pentru doctoranzi. Cadrul legilsativ exista, prin legea 309/2024, care modifica legea nr ... (vezi toată discuția)