avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Impozitare venit din vanzare poze
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Impozitare venit din vanzare poze

Buna ziua!

Daca vand poze pe un site tip "stock photos" venitul din acesta activitate se impoziteaza? Daca da, trebuie sa depun eu, perosnal, un formular la anaf sau se retine un impozit din tranzactia online(tranzatie pe cardul bancar).
Tin sa mentionez ca site ul nu este din Romania si ca acesta retine o cota parte de aprox. 50% din pretul total al unei poze(de ex. 0.2 euro) cuparate de un clinet.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ciprian_A , utilizator 10:00, 19 Octombrie 2021
Trebuie sa va inregistrati la registrul comertului ca pfa (Cod CAEN activitati fotografice 7420) si sa depuneti declaratia unica la finante in maxim 30 de zile de la infiitare in care treceti venitul estimat pentru 2019 si pentru care veti plati impozitul pe venit anual de 10%.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Buna ziua! Pe langa depunerea declaratiei unice, mai e nevoie de depuneti si alte acete? Multumesc!
PS: ma refer la cazul de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii foto-video, taxe 2018 bommstudio bommstudio Buna ziua. Detin o intreprindere individuala. Sunt la inceput de drum. Am trecut codurile CAEN ca obiect de activitate : 5912-actiitati de post productie si ... (vezi toată discuția)
Fotograf freelancer webcaesar webcaesar Buna ziua, Am si eu o problema juridica si/sau fiscala. Sunt o fotografa profesionista ce isi vinde creatiile ca freelancer prin intermediul unui site - ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile firma noua bonefeliza bonefeliza Am o firma nou infiintata, deci neplatitoare de TVA, fara angajat, care vinde fotografii online ( prin DOWNLOAD). Cateva intrebari: 1. Firma este obligata sa ... (vezi toată discuția)