avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... fotograf freelancer
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

fotograf freelancer

Buna ziua,

Am si eu o problema juridica si/sau fiscala.

Sunt o fotografa profesionista ce isi vinde creatiile ca freelancer prin intermediul unui site - [ link extern ]
Tipii astia de la istockphoto.com mi-au trimis un card de debit in care eu imi pun incasarile.
Acest card de debit este in dolari si este emis de o banca din SUA: [ link extern ]
Cand am bani de luat de pe stockphoto.com ii virez pe card, dupa care ii ridic frumusel de la orice bancomat din tara.

Acuma, intrebarie mele sunt:
1. e ceva in neregula sau ilegal daca fac chestia asta pe persoana fizica? Numele meu apare pe card, evident, iar eu nu am nici PFA, nici SRL.
2. banii astia trebuie sa-i declar undeva? sunt impozitabilie?
3. orice alta sugestie despre cum ar fi mai bine sa procedez?

Multumesc,
Florentina
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 20:37, 14 Iunie 2010
codul fiscal spune " orice sursa de venit este impozabila" .
Nu trebuie sa fi autorizata- PFA, SRL ... exista o declaratie de venit care se depune anticipat pentru anul in curs, la administratia financiara - venituri din activitati independente.
Atunci cand vindeti fotografiile in cauza, cedati dreptul de autor ("o parte" din acest drept, respectiv dreptul de folosinta exclusiva / neexclusiva a fotografiei in diferite opere online sau offline). In Romania, veniturile din cedarea dreptului de autor se impoziteaza. Nu stiu exact numarul declaratiei, dar daca intrebati la informatii la orice ghiseu al administratiei financiare, o sa va spuna exact care e formularu.

Intai (pana la 28 februarie) declarati anticipat ce venit veti obtine in anul in curs, iar apoi, pana la 15 mai, declarati cat ati obtinut in anul trecut.

Spor si multa bafta. ;)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula e 1 ? zaza88 zaza88 [i][b]Buna. Deci vreau sa merg la munca in Olanda si...#-o stiu ca nu avem drept de munca acolo, olandezu de acolo mi-a cerut sa scot de la primarie hartia ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor din strainatate ca si freelancer Freelancer26 Freelancer26 Buna ziua! As dori sa intreb cum isi poate declara veniturile si cum isi poate plati contributiile un Freelancer in Romania. Proiectele se obtin prin ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fiscalizez veniturile din fotografia de stock? lorem ipsum lorem ipsum Buna ziua, Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o descalcesc: Activitatea pe care doresc sa o desfasor este fotografie de stock. Sunt singur, nu ... (vezi toată discuția)