avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt pensionară și am venituri din chirii mai mari ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt pensionară și am venituri din chirii mai mari decât salariu minim pe economie. Sunt obligată să plătesc CASS?

sunt pensionara si am venituri di chirii mai mari decat salarul minim pe economie si vreau sa stiu daca sunt obligata sa platesc CASS.Nu sunt incantata sa le platesc dupa ce am platit o viata intreaga ,Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: fidelianasb , utilizator 13:16, 23 Septembrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, veti plati cass daca venitul net din inchiriere adica 60% din chiria anuala conform contract, este peste valoarea celor 12 salarii minime brute pe economie. Trebuia sa fi bifat asta in declaratia unica.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Determinarea venitului net in sistem real sau cota forfetara de cheltuieli? mariapar mariapar In cazul unui apartamant inchiriat de o persoana fizica unei persoane juridice cum se stabileste venitul net a locatorului (persoana fizica) in cazul ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)