avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Discount comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Discount comercial

Buna ziua, pe o factura de achizitii de marfa este trecut si un discount comercial, spuneti-mi va rog cum se inregistreaza in contabilitate, discount-ul se inregistreaza separat ca si venit? Daca da, se foloseste contul 767? Daca nu se inregistreaza ca si venit, discount-ul se inregistreaza separat, sau se inregistreaza marfa cu valoarea finala redusa?
Cel mai recent răspuns: lauraj49 , utilizator 00:35, 23 Septembrie 2019
Intra in valoarea mărfii.

Sfedu a scris:

Buna ziua, pe o factura de achizitii de marfa este trecut si un discount comercial, spuneti-mi va rog cum se inregistreaza in contabilitate, discount-ul se inregistreaza separat ca si venit? Daca da, se foloseste contul 767? Daca nu se inregistreaza ca si venit, discount-ul se inregistreaza separat, sau se inregistreaza marfa cu valoarea finala redusa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount scorus69 scorus69 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca la o factura am discount ,pe NIR cum trec discountul si in contabilitate cum il inregistrez ,totalul la factura in contul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discount comercial Sfedu Sfedu Buna ziua, nelamurirea mea este legata de contarea pentru inregistrarea discount-ului comercial pentru marfuri, nu stiu daca am inteles bine din ce m-am ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)