avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la 2 firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la 2 firme

Buna ziua,
am un CIM full-time si vreau sa stiu daca sistemul nostru accepta ca la ITM sa se mai poate inregistra inca un CIM full-time intr-un domeniu diferit fata de primul, exceptand clauzele din CIM pentru care s-ar interzice sa mai ai si alte activitati extra.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
diablo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:39, 8 Decembrie 2009
Art. 35 din Codul muncii permite expres cumulul frde functii deci puteti avea dpua contracte full time nu este treaba ITM sa aprecieze daca biologic faceti sau nu fata
Puteti avea mai multe contracte de munca, dar nu la aceeasi societate.
tocmai, doresc sa am 2 CIM la societati diferite . Nu stiu daca se poate ca pe amble sa scrie ca durata de munca este 8 ore /zi la fiecare in parte. Plus ca nu stiu care este limita maxima a numarului de ore lucrate pe saptamana.

Din cate am inteles de la Domnul Avocat, se poate!


Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
diablo, utilizator
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Este totusi o neconcordanta intre aceste doua articole la care se adauga si legea 319/2006 a SSM. Daca luam fara rezerva art.35 rezulta ca se poate incheia si 3 CIM cu program intreg (24/24) ceea ce este imposibil chiar daca salariatul s-ar scula cu o ora mai devreme.
Personal cred ca se refera la contracte multiple dar care sa fie in interiorul celor 48 de ore dar, asa cum este scris acum art.35, aveti dreptate.
din ce inteleg eu (so va rog sa ma corectati daca nu este asa), eu pot avea 2 contracte de munca full-time , fara sa depasesc numarul de 48 de ore lucrate pe saptamana. De aici rezulta ca intervalul de lucru din CIM 1 se poate spurapune pe intervalul de lucru din CIM 2. De ex: eu daca la Firma 1 am CIM 1 cu programul de 9-18 (incluzand pauza de masa :) ) , la Firma 2 pot avea CIM 2 cu program de la 11-20 . Daca nu s-ar putea suprapune aceste intervale nu as mai putea respecta timpul de odihna de minim 12 ore intre 2 zile :).

Alte discuții în legătură

Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)
Pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in romania ? simions simions Buna! pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in Romania ? In SUA se poate! Amintiti si cadrul legislativ al raspunsului Dvs daca se poate Va ... (vezi toată discuția)
Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)