avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa sot decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa sot decedat

Buna ziua,
am urmatoarea speta: doamna se casatoreste cu un domn divortat, cu doi copii rezultati din casatoria anterioara, cei doi soti locuiesc in garsoniera doamnei cumparata inainte de casatorie, dupa ani domnul moare (nu au copii impreuna).Intrebarea este: trebuie sa faca succesiune dupa sot? copii dansului au dreptul la garsoniera? in decursul anilor, in timp ce erau casatoriti, au mai facut imbunatatiri in garsoniera.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
nicoletabugeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 16:26, 24 Septembrie 2019
Dacă imobilul este bun propriu a soției, dobândit înainte de căsătorie, copii din altă căsătorie ai soțului decedat nu au ce moșteni.

Se poate face succesiune doar dacă are și el diverse bunuri mobile și imobile. Garsoniera soției nu intră la masa succesorală.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Sotul nu a avut nici un bun.Dansa crede ca daca au facut imbunatatiri in timpul casatoriei,ei vor cota din garsoniera.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
nicoletabugeanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea angela ionescu angela ionescu in cazul in care o doamna(x) cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara, cu un frate major, parintii decedati si cu urmatoarele bunuri dobandite inaintea ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la mostenire Emiliap Emiliap Doamna X, divortata, are un copil major, are frati si surori, se casatoreste cu domnul Y, vaduv, fara copii, are frati si surori. Amandoi au bunuri dobandite ... (vezi toată discuția)
Mostenire??? leuca_luminita leuca_luminita Sunt casatorita nu detin nicio proprietate, iar sotul a lasat bunurile mobile si imobile fostei sotii si copiilor rezultati din casatorie, fara nicio pretentie ... (vezi toată discuția)