Am cumpărat un teren liber care, conform contractului, avea pe el o construcție radiată. În realitate, construcția nu a fost radiată iar acum sunt bună de plată. Ce mă sfătuiți să fac?
Buna ziua. Am cumparat un teren ( fara nimic pe el , liber )si a aparut o construcție cand s a cerut cadastru si intabularea pe numele meu apare o construcție, în actul de vanzare cumpărare apare ca fiind radiată această construcție. De fapt nu a fost niciodată radiată, iar eu acum sunt bună de plată sa fac radierea, plus drumurile din București in Valenii de Munte ( actele sunt facute in Bucuresti de aici sunt fostii proprietari ,terenul este in Prahova). Ce ma sfătuiți să fac ? Actele au fost făcute legal, în cartea funciară cand s a cerut în vederea vânzării nu a apărut construcție pe teren? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc
Ar trebui solicitat un istoric al cartii funciare a terenului pentru a vedea daca intradevar au fost indeplinite formalitatile de radiere a constructiei respective. In caz contrar va trebui radiata de dumneavoastra.
Ati putea solicita de asemenea si o diminuare a pretului vanzarii.
Ralu819
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns , Nu a fost radiată, acum facem demersul de radiere, însă vânzarea a fost făcută fără a specifica undeva ca pe acest teren apare o construcție ( care a fost demolată cu autorizație de demolare, dar atât, fără ca dupa să se si radieze). În contractul de vanzare cumpararea spune că a fost radiată, fapt care nu este adevărat. Iar să mai pot negocia ceva cu vânzătorul, nici o șansă. Natariatul oare nu a gresit cu nimic in momentul întocmirii contractului ? În extrasul de carte funciară, oare,nu a apărut acesta construcție? Va mulțumesc
Conform Codului civil raspunde si notarul daca e in culpa.
In speta dvs. e posibil sa fi gresit notarul intrucat e greu de crezut ca pe extrasul CF de autentificare obtinut la data semnării contractului de vanzare nu aparea construcția si ca a aparut ulterior. Cu toate acestea, nu este imposibil ca lucrurile sa fi stat asa si extrasul sa fi fost liber de constructii.
De aceea, va recomand sa studiati extrasul de autentificare care se afla in arhiva notariatului unde s-a semnat contractul (daca nu il aveti deja).
Corectă ultima observaţie! Fiţi sigură că la Notariat s-a făcut o "greşeală". Însă aveţi o alternativă: Ori suportaţi costurile radierii ori suportaţi nervii şi costurile unui proces care se va finaliza la Sfinţii Apostoli, din care vor câştiga avocaţii şi experţii. Că de recuperat niscai parai de la vânzător nu prea văd cum şi când.