avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum pot face corecția înregistrării contabile?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum pot face corecția înregistrării contabile?

Buna ziua,

Daca dintr-o eroare in luna aprilie 2019 am inregistrat un mijloc fix pe 301, pot face corectia in luna iulie cu inregistrarea amortizarii si pe luna mai si iunie ? sau sa fac un proces de trecere a materilor prime la mijloace fixe ? MULTUMESC
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti inregistra amortizare incepand cu luna mai (prin inreg acum in sept de exemplu). Asa si este corect daca acel mjiloc fix a fost pus in functiune in aprilie.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Este gresita profund abordarea dvs, Nu se poate inregistra amortizare incepand cu luna mai , deoarece amortizarea genereaza cheltuieli si ca atare se duc naibii toate balantele si raportarile. O eroare de acest gen se corecteaza incepand cu luna in care a fost sesizata si corectata.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
,
a scris:

Este gresita profund abordarea dvs, Nu se poate inregistra amortizare incepand cu luna mai , deoarece amortizarea genereaza cheltuieli si ca atare se duc naibii toate balantele si raportarile. O eroare de acest gen se corecteaza incepand cu luna in care a fost sesizata si corectata.

Ati citit ce am scris eu? "Da, puteti inregistra amortizare incepand cu luna mai (prin inreg acum in sept de exemplu)". Se inregistreaza in luna sept, dar amortizarea aferenta mai - sept. De aceea am si scris de "sept. de exemplu", pt ca poate inreg si in august sau octombrie, depinzand daca e finalizata acea luna sau nu.

Si va rugam folositi un limbaj decent.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Raspunsul dvs. a fost alambicat si greu de inteles. Puteati foarte bine sa scrieti ca se calculeaza amortizarea aferenta lunilor mai - septembrie si se face nota contabila cu suma respectiva. Dar din punctul meu de vedere nu prea este cuser (asta relativ la limbaj decent) deoarece eroarea se corecteaza la luna in care a fost sesizata, mai ales ca nu se pot vedea actele ( sa nu uitam nota 601-301 samd).
Cu respect!
Clar trebuie modificat si repusa operatiunea cum este realitatea. Contabilitatea nu este creatoare de operatiuni ci inregistreaza operatiuni. Fiind mijloc fix, acesta a fost folosit si deci uzat. Cred ca se poate intelege din raspunsul meu.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare achizitie cutie viteza bodean bodean Societatea are in parcul propriu mai multe auto. Pentru una dintre aceste masini, amortizata integral, a fost cumparata in vederea inlocuirii o cutie de viteza ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix ContSters138151 ContSters138151 Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri, poate reuseste cineva sa ma ajute :) Daca la sfarsitul anului un mijloc fix nu s-a amortizat complet, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Finalitate leasing simomagda simomagda Un mijloc fix a fost amortizat integral pe perioada leasing-ului .La data finalizarii leasing-ului valoarea din contabilitate este 0.In aceste conditii cum se ... (vezi toată discuția)