avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la sistemul central de incalzire termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la sistemul central de incalzire termica

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-este legal ca o societate comerciala (respectiv SC VEOLIA PLOIESTI, sa refuze debransarea de la sistemul central de incalzire in baza unei HCL nr. 353/2011 si 325/2011 a Primariei Ploiesti ( la vremea respectiva fiind o alta societate care se ocupa in Ploiesti de agentul termic - SC DALKIA )? Cum trebuie sa procedez pentru a nu fi pusa in situatie dificila?
-am achizitional o centrala termica pentru apartamentul meu proprietate personala, avand intraga documentatie aferenta, percum si acordurile locatorilor si Asociatiei de proprietari, insa nu pot pune in functiune centrala, datorita refuzului debransarii totale de la SC VEOLIA.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
komisarul, utilizator
Cel mai recent răspuns: bytzu83 , utilizator 13:50, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat cu motivarea lor scrisa.
In mod normal nu ar avea motive sa refuze debransarea dar trebuie analizata in mod exact motivarea lor.
In drept asa se procedeaza de avocati.

Daca nu vreti sa apelati la avocat deschideti proces si vedeti ce iese deoarece veti afla din motivarea hotararii a instantei de judecata daca aveti sau nu dreptate dar riscati sa platiti avocatul lor daca pierdeti procesul.
Va multumesc pentru raspuns si cu siguranta voi urma indrumarea data de dvs.
Nu se pune problema ca furnizorul dvs. de energie termica refuza sa va aprobe deconectarea - acesta este termenul corect pe care trebuie sa-l folositi. Debransarea este termenul care se foloseste atunci cand se separa toata scara sau blocul de la reteaua de termoficare.
Bun, furnizorul se bazeaza nu doar pe HCL-ul despre care vorbiti dvs., ci si de prevederile L nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica. Aveti aici un link:
[ link extern ]

Ei, bazanduse pe aceste acte normative, va garantez ca mai bine cumperi stadionul din Ploiesti decat sa te deconectezi dumneata de la reteaua lor de termoficare...
Totul depinde de dumneata, daca vreti discutam pe mp.
Mult succes!
Buna ziua, ma puteti ajuta cu o informatie? ce acte trebuie depuse pentru realizarea deconectarii de la reteaua de termoficare? Vreau sa urmez si eu pasii si nu gasesc ce documente trebuie depuse. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
bytzu83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare dalkia iasi irinageana irinageana Am cumparat anul trecut un apartament care era racordat la Dalkia. Dupa ce am platit peste 2000lei in iarna, fara sa am temperatura prea mare in casa, m-am ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul de termoficare melaniag melaniag Buna ziua! de ceva timp ma chinui sa ma debransez de la sistemmul de termoficare insa nu am primit raspuns favorabil deorece locuiesc intr-un bloc unde nu au ... (vezi toată discuția)
Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)