avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie la limita de varsta

Buna ziua.
-Va rog sa imi spuneti daca este obligatoriu sa fac cerere privind trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta. Daca da, ce acte trebuie sa depun in completare?.
-In ceea ce priveste recalcularea pensiei conform noii Legi a pensiilor - Legea nr. 127/2019, ce acte in completare se pot depune si de cand ?.
Va multumesc pentru eventualul raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 25 Septembrie 2019
Legea 263/2010
art. 82
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
......

Responsabilitatea modificarilor revine caselor teritoriale de pensii, iar decizia se emite in termen de 45 de zile, de la data indeplinirii conditiilor legale, de catre beneficiar.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia pentru limita de varsta gabi_cgb gabi_cgb Buna ziua Sunt pensionar de invaliditate si conform ultimelor modificari la Legea pensiilor privind grupa I de munca m-a incadrez in reducerea varstei de ... (vezi toată discuția)
Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensia de boala/invaliditate grd iii la pensia pentru limita de varsta danielatoma52 danielatoma52 Sunt nascuta in martie 1958 si sunt pensionata de boala/invaliditate grd III din 2013 iar din martie 2014 am devenit nerevizuibila deoarece aveam 56 de ani ... (vezi toată discuția)