avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu a primit in 1958 un loc de casa de 700 mp drept de folosinta vesnica (conform istoricului CF).Tata a construit o casa si o anexa in 1969,Am locuit acolo pana la decesul tatalui 1985 apoi eu m-am mutat din localitate impreuna cu mama.Mergeam des intretinand gradina si platind impozitul aferent casei si gradinii pana in prezent.In2012 primaria intabuleaza terenul si casa pe statul roman.Anul acesta in urma unei adeverinte eliberate de primarie ,s-a corectat in CF casa si anexa pe numele tatalui dar gradina nu.Primarul nu stie daca in baza istoricului CF ,unde este specificat dreptul de mostenire vesnica este si drept de proprietate, poate elibera o adeverinta de corectare in inscrisuri respectiv in CF,Puteti va rog sa ma ajutati?

Alte discuții în legătură

Teren gradina fara acte sorana_g sorana_g buna ziua, am o casa la sat si pe gradina nu am acte, nu apare in cartea funciara ( 700 mp, - eu am patit impozit pe ea tot timpul, dar asa am cumparat si eu ... (vezi toată discuția)
Modificare in cf crisan_ms crisan_ms Buna ziua! In 1982 am mostenit prin decesul tatalui o casa cu gradina la tara.Certificatul de mostenitor eliberat in 1982 contine urmatoarele mentiuni: cota de ... (vezi toată discuția)
Subiect:rectificare- corectare inscriere in cf, GherghinaP GherghinaP Imobilul casa de locuit construita de parintii mei, dupa data la care s-au casatorit legitim , a fost inscris in Cartea Funciara ca fiind proprietatea doar a ... (vezi toată discuția)