avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA in Romania, munca prestata in Italia, facturare in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA in Romania, munca prestata in Italia, facturare in Polonia

Buna ziua,

Este posibil sa prestez servicii cu PFA din Romania pentru o companie din Italia (fiind in Italia), dar facturile se vor emite catre o firma din Polonia? Nu exista legatura contractuala directa intre mine si companie. Mai precis compania plateste firmei din Polonia, iar firma din Polonia imi plateste mie.
Daca da, pentru cat timp? se aplica aceeasi regula si pentru restul statelor membre UE?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:29, 26 Septembrie 2019
Va trebui sa existe legatura contractuala directa intre dumneavoastra ca prestator de servicii cu acel pfa din Romania si compania ca beneficiar din Polonia. Toate aceste detalii, adica locul in care veti presta pentru beneficiarul polonez, cum veti rimi comenzile de lucrari si de la cine (de la polonez sau de la cel pentru care veti lucra in Italia), ce veti presta, cum se va face evaluarea muncii prestate, costul si moneda in care se va face plata, daca se vor lua in calcul anumite cheltuieli suportate de beneficiar si cum, cum se va face plata la final de lucrare sau plati intermediare pentru ca asa va trebui si dumneavoastra sa completati facturile catre polonez si eventual contul bancar trecut clar si altele, deci totul trebuie sa apara specificat intr-un contract.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa intrebare despre detalii factura Petrovic Petrovic Sunt PFA in regim real platitor de TVA. Prestez servicii IT pentru o firma din Germania Vreau sa stiu daca e important sa scriu in factura, pe langa suma pe ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de a factura banii ciulic ciulic Buna ziua, pentru ca cunostiintele mele in acest domeniu sunt egale cu 0 am ajuns in sfarsit (sper ca este locul potrivit) aici pe forum, avand urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Doresc sa lucrez la o croitorie ca pfa. BAMariaLavinia BAMariaLavinia Buna ziua! Doresc sa lucrez la o coroitorie dar fara contract de munca. Pot lucra cu PFA-ul? Cu contract de prestari servicii. Este legal? Multumesc! (vezi toată discuția)