avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel convocator cu 20%
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel convocator cu 20%

As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a tuturor locatorilor pentru acest tip de adunare este vorba , pentru a dovedii legalitatea ei , de tabelul cu cei 20% care au convocat Adunarea extraordinara si nu de tabelul cu totiproprietarii. Toti au fost anuntati si convocati prin avizier dar tabelul convocator este semnat de cei 20-30 %.Este corect?. La reconvocare se voteaza numai cu cei prezenti si nu se iau in considerare imputernicirile?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 00:13, 5 Decembrie 2009
Eu cred ca in discutie ar trebui plecat de la cu totul altceva... continutul imputernicirii.
Am vazut cazuri de imputernicire: Subsemnatul x il imputernicesc pe y sa ma reprezinte in cadrul AG..."
Ei bine, se poate ca 30 de proprietari sa-l imputerniceasca pe unul sa-l reprezinte, dar, cand se trece la lucrurile serioase, imputernicitul sa voteze pentru o hotarare care sa nu corespunda vointei si dorintei celor care l-au trimis acolo.
In cazul unei AG extraordinare, situatia se poate rezolva usor:
- in respectiva imputernicire sa se specifice clar: il imputernicesc pe x sa voteze pro sau contra subiectului y supus dezbaterii in AG extraordinare.
Dar ce te faci la AG ordinara... unde sunt enshpe subiecte de discutat, unele chiar neprevazute.
Pentru @Frizeru
Conform Art.14, al.(4) din Norme, cu tabelul nominal convocator, proprietarii sunt anuntati asupra datei cand va avea loc adunarea generala a asociatiei (in cazul dvs, extraordinara si reconvocata) inclusiv cu privire la ordinea de zi a acestei adunari.
Este in interesul celor care initiaza aceasta adunare(in cazul dvs) de a merge cu tabelul convocator pe la proprietari, deoarece cu ocazia asta pot realiza daca demersul lor va avea succes sau nu. Tabelul oricum este semnat de cei 20%.
La reconvocata nu se tine cont de imputerniciri.
In Legea230 si norme sunt trecute conditiile in care pot fi luate hatarari la AG si AG reconvocata.
In primul rand ca imputernicitul are restrictii la numarul de reprezentari, vezi legea sau HG-ul, iar posibilitatea sa voteze altceva este pur teoretica. De obicei imputernicitii sunt din familie.
Nu e ca la "prezidentiale", cand nevasta vrea altceva decat barbatul..... :))
proprietaru a scris:

pt legalitate trebuie ca tabelul convocator sa fie semnat de toti proprietarii.Tabelul celor 20% justifica legalitatea convocarii AG

Bine ati revenit!
Se face tabel cu toti proprietarii, dar este suficient sa semneze 20% si se convoaca adunare generala. Se pastreaza la dosar acest tabel pentru a demonstra oricui ca adunarea generala a fost convocata legal.
Legea spune ca un proprietar poate reprezenta unul sau mai multi proprietari.nu am gasit nicaieri o limitare a numarului de reprezentari si suntem in situatia in care un proprietar vine cu 20-30 de imputerniciri si restul ne-am adunat degeaba. Unde gasesc limitarea reprezentarilor cum era in legea veche.?

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Reconvocare a.g. proprietari cornelia_chipu cornelia_chipu Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru ca in lege , despre ag spune ca: '' (4) proprietarii ... vali m vali m Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: \'\' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator ... (vezi toată discuția)