avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: '' (4) Proprietarii ...

Buna seara.
Pentru ca in lege , despre AG spune ca: '' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, încazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunărigenerale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privirela ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilorgenerale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită''......exista dubii cu privire la AG extraordinara.
Adica, unii spun ca la AG extraordinara sunt aceleasi proceduri ca la AG, si trebuie convocator si 50% + 1 dintre proprietari.
Altii, ca la AG extraordinara , nu trebuie convocator si nu conteaza cati proprietari vin.
Se face AG extraordinara pt ca presedintele a demisionat.

Care varianta este corecta?


Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:45, 15 Octombrie 2021
La adunarea generala extraordinara reconvocata,hotararile se pot adopta indiferent de numarul de participanti-nu mai exista obligativitatea 50%=1
Reconvocata? Deci merge pe acelasi principiu, daca nu vin la prima AG 50% +1 se face reconvocata?
Legiuitorul a impus obligativitatea desfasurarii adunarii generale de asigurarea cvorumului 50%+1 dintre proprietari
Daca nu este asigurat cvorumul,se cosemneaza in PV sedinta ,se dispune data pentru adunare extraordinara unde hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul participantillor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara merepere merepere pt o situatie de urgenta s-a convocat de catre Comitetul Executiv o Adunare generala extraordinara. hotararile din aceasta adunare extraordinara sunt ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)