avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna dimineata,Proprirea
Discuție deschisă în Executare silită

Buna dimineata,Proprirea

Am primit acasa un plic,din partea unei societati de recuperare credite,cu o hotarare judecatoreasca emisa de judecatoria Buftea prin care sunt instiintat ca bunurile mele financiare sunt supuse propriri,din cauza faptului ca am girat o persoana fizica in anul 2003,acesta nu a mai achitat datoria ,ultima rata platita fiind in anul 2006,In acest caz nu se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani.Judecatorul nu trebuia sa verifice daca termenul de prescriptie este aplicabil,Intrebare,in conditiile date pot face contestetie la executare la judecatoria Buftea .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:23, 26 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu înscrisurile la o consultație la un avocat și da, probabil demersul necesar este contestația la executare îj cadrul căreia se va invoca inclusiv prescripția!
Aceasta nu se invocă de instanță din oficiu!
Prescripția se aplică doar dacă este invocată de debitor, în termen de 15 zile de când a aflat de executare. Dacă depășiți termenul, nu mai puteți face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie o datorie ? tatăl meu care a decedat ... scoica_80 scoica_80 In cat timp se prescrie o datorie ? Tatăl meu care a decedat în 2017 a avut o datorie la BancPost din anul 2002(pe care el susținea că a platit-o,dar cum ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)