avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In cat timp se prescrie o datorie ? Tatăl meu care a ...
Discuție deschisă în Executare silită

In cat timp se prescrie o datorie ? Tatăl meu care a decedat ...

In cat timp se prescrie o datorie ?
Tatăl meu care a decedat în 2017 a avut o datorie la BancPost din anul 2002(pe care el susținea că a platit-o,dar cum nu și-a păstrat chitanțele nu am cum sa dovedesc). Acum 2-3 luni mama mea a primit un plic in care era somată să achite datoria de cca 1500 lei.... practic după 21 ani. Aceste datorii nu se prescriu după 3-5 ani?
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
scoica_80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:58, 13 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista termene concrete de prescriere drept de executare debite de 3 si 5 ani in cazul debitelor acumulate fata de stat
Impotriva somatiei,aveti dreptul legal sa formulati contestatie in instanta care poate dispune hotarare judecatoresca de interventie a termenului de prescriptie
Cine este expeditorul plicului, un executor judecătoresc, sau o firmă de recuperări creanțe`?

Prescrierea nu operează din oficiu, ci trebuie invocată în fața instanței de judecată, în cadrul unui proces civil.

Dacă nu veți face contestație la executare în tremenul legal stabilit de lege, veți fi buni de plată toți moștenitorii.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda mariuscoditoiu mariuscoditoiu Buna dimineata,am si eu o amenda de circulatie de vreo 5 ani si as vrea sa stiu daca acestea se mai prescriu dupa o anumita perioada? Multumesc. (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor florina_mauro florina_mauro in ce conditii se fac prescriere a datoriilor? o datorie neachitata din 04 11 2005 pana in preszent poaate fi prescrisa .nu s a primit nici o somatie de dare ... (vezi toată discuția)
Scadere debite prescrise DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Va rog sa ma ajutati sa lamuresc o problema privitor la scaderea debitelor din evidenta.Deci,avem intocmite dosare de executare silita.Debitele sunt ... (vezi toată discuția)