avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in caz de separatie de bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in caz de separatie de bunuri

Sotul meu cetatean italian doreste incheierea regimului matrimonial de separatie de bunuri. In cazul decesului sau, singurii beneficiari sunt copiii sai din casatoria anterioara sau am si eu dreptul la cota parte?
Cel mai recent răspuns: micaela38 , utilizator 13:42, 26 Septembrie 2019
Depinde ce prevede Codul civil italian, in privinta dreptului la mostenire al sotului supravietuitor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce efecte are contractul prenupțial în cazul decesului unuia dintre soți? enaloc enaloc In cazul in care s-a incheiat o conventie/contract prenuptial, iar sotul face un testament pentru copiii din casatoria anterioara, sotia actuala va mosteni pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Alegerea regimului matrimonial Angelica84 Angelica84 Bună seara am o intrebare urmează să recunosc casatoria in România și stau in dubi cum ar fi mai bine sa declar cu bunuri comune sau separate menționez ... (vezi toată discuția)