Buna ziua,
am si eu urmatoarea problema...
Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, parte egala, drum de servitute.
Eu am ultima parcela si impreuna cu vecina din urmatoarea parcela (a-3-a) am amenajat drumul de servitute, noi fiind direct interesati de folosirea lui. Proprietarul celei de-a 2 parcele nu a construit nimic, iar primul are drum de acces si din drumul public. Inaintea construirii caselor, acest teren a fost arabil, si deci necesita o reamenajare in timp...insa proprietarii primelor 2 parcele nu vor sa contribuie. Ii putem constrange cumva sa o faca? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc! Am tot incercat sa gesesc o lege, ceva, care sa imi dea dreptul de a cere despagubiri, dar nu am gasit nimic pe net.
Nu as vrea sa ii dau in judecata, dar ma gandesc ca daca as stii ce sa le pun in fata, poate s-ar modifica putin abordarea. Va multumesc inca o data pentru sfaturi!
Servitutea legala a locului infundat presupune si o despagubire a proprietarului fondului aservit.Si , totodata, implica exercitarea acesteia intr-un mod prin care ar pricinui o paguba cat mai mica proprietarului fondului care permite accesul catre drumul public.