avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitati pentru persoane cu handicap!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitati pentru persoane cu handicap!!

Salut!Sunt o persoana cu certificat de handicap grad accentuat.Am un loc de munca.Eu nu platesc impozitul pe venit avand acest certificat.As vrea sa stiu care este treaba cu acel CAS si CASS?Sunt scutit si de plata acestora?
Cel mai recent răspuns: vladutzvlad , utilizator 23:42, 13 Noiembrie 2019
Eu nu prea inteleg ce este acel CAS si CASS.
c.a.s = contributia de asigurari sociale (pensie)

c.a.s.s. = contributia de asigurarile sociale de sanatate

Nu sunteti scutit de plata acestora.
OK.Multumesc pentru raspuns!!


netsky a scris:

OK.Multumesc pentru raspuns!!
. bună seara! Mă scuzați, dar pusesem și eu o întrebare dar nu mi-a raspuns nimeni, si daca am vazut postarea, e mai ok sa va intreb. Si eu sunt incadrat in gr de handicap accentuat, si tocmai am facut actele pt angajare, urmand peste cateva zile sa incep serviciul. Managera mea nu stie ce si cum este cu impozitul meu, intr-u cat nu a mai angajat pana acum pers cu handicap. Daca salariul meu brut este 2080 lei, ar trebui sa nu am rețineri, nu? Dar intrebarea era defapt, daca trebuie să depun ceva acte , și unde ar trebui să le depun ptr scutire la plata impoitului? Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurarile sociale zugravu catalin zugravu catalin sant angajat cu carte de munca .In timpul liber mai fac asigurari pentru X societate. Mai platesc asigurari pentru veniturile realizate in timpul liber daca ... (vezi toată discuția)
Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul ... Mikka_mia Mikka_mia Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul pe venit. Al cu drep este acest lucru : al angajatului (persoana cu dizabilitati) sau al ... (vezi toată discuția)
Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)