avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul ...

Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul pe venit. Al cu drep este acest lucru : al angajatului (persoana cu dizabilitati) sau al angajatorului? Cui ii revine suma derivata din salariu? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 9 Iulie 2021
Sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor.

Suma nu-i revine teoretic nimanui .... salariul net in cazul unei persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat,este egal cu : salariul brut - c.a.s. - c.a.s.s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Angajare si salarizare persoana cu handicap CristianaCatalina CristianaCatalina Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap si ma voi angaja in cadrul unui O.N.G. ca psihopedagog, as vrea sa stiu care sunt drepturil mele salariale, mai exact ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt farmacist sef si am handicap grad 2 sau accentuat.salariul ... Violeta1975 Violeta1975 Buna seara, Sunt farmacist sef si am handicap grad 2 sau accentuat.Salariul meu e compus din două părți:salariu fix si bonusuri . Colegii mei la ... (vezi toată discuția)