avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala in procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala in procesul de divort

Ancheta sociala este sau nu obligatorie in cadrul procesului de divort cu minori? Astazi la infatisarea in procesul de divort cu minori judecătorul a spus ca ancheta sociala la domiciliul minorului nu este obligatorie dar... Surpriza....In luna ianuarie sa trimis catre organele competente din Italia o cerere de efectua re ancheta sociala la domiciliul meu unde locuieste si fica mea. Se pare ca au greșit instanta catre care au trimis cererea iar italieni au raspuns ca nu este de competenti lor ci alt departament se ocupa de asa ceva. Se pare ca acest proces ce durează de un an il nelamureste pe judecătorul de caz ce a afirmat ca nu a mai întâlnit un alt caz sa dureze atata. Iar astazi... sa facut o alta cerere catre alta instanta italiana pentru efectuarea anchetei sociale. Deci este obligatorie ancheta sau nu? Daca nu este de ce sa refacut cererea si se retrimite in Italia?!?!? Eu sincer nu mai înțeleg nimic din acest proces, avocati parca nu știu legea, instanta greșeli peste greșeli si stau si ma gandesc dacă suntem in 2019 si in UE sau in Africa 1900 toamna. Rog moderatori sa nu modifiche textul este un adevar despre ce se întâmplă cu justitia romaneasca.
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 17:46, 27 Septembrie 2019
se efectuaează anchetă socială în divorțurile cu minori.
nu este nimic neobișnuit ca un proces de divorț cu mnori să dureze mai mult de 1 an, mai ales când sunt de realizat și proceduri în străinătate.
Orice procedura realizată cu străinătatea,citare,anchete sociale,comisie rogatorie duce la amânarea procesului .În măsura sa va raspunda sunt cei care au acces la dosarul dvs ,avocații etc.
Din păcate la Târgoviște nu ai cu cine sa discuti. De un an de zile mi se forteaza mana sa termin mai repede inclusiv de catre cei ce au fost angajati de mine sa ma reprezinte, degeaba am arata subiecte deschise pe forum ca aveam dreptate ca mi se spunea ca pe net sunt tot felul de impostori iar ei sunt cei ce merg la judecatorie sa ma reprezinte. In fine am ajuns la concluzia ca acolo justitie nu exista ci doar interese si cercuri de interese.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Orice procedura realizată cu străinătatea,citare,anchete sociale,comisie rogatorie duce la amânarea procesului .În măsura sa va raspunda sunt cei care au acces la dosarul dvs ,avocații etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie ionikavisa ionikavisa Buna ziua, am fost data in judecata pentru stabilire domiciliu minor. locuiesc in strainatate. Nu am avocat si am formulat cererea de intampinare cerand sa ... (vezi toată discuția)
Divort Victor Gheti Victor Gheti cat de repede possibil se poate pronunta o sentinta de divort? Avand in vedere ca este un minor la mijloc. Iar eu ca mama am grija de fetita. El nea parasit ... (vezi toată discuția)