avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati contract

Buna,

am prevazut in contract "penalizari de 1% pt. fiecare zi de intarziere, aplicat la valoarea neachitata a facturii...." de aici ar putea rezulta ca penalitatile pot fi mai mari decat debitul restant? sau trebuie si mai expres?

fac somatie pe 119/2007, cat trebuie sa platesc taxa jud. 39? (am mai facut una in trecut si am platit 39+0,30, si m-au citat sa mai achit 5,7 lei...oare de ce?)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 17:21, 30 Noiembrie 2009
Nu mai trebuie sa prevdeti expres ca valoarea penalitatilor poate depasi debitul. Decat daca se prevede expres ca valoarea penalitatilor nu poate depasi debitul..atunci calculul acestora trebuie sa se opreasca la valoarea debitului.
Taxa de timbru este de 39 de lei si timbru judiciar de 0,3 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale vioricapop vioricapop Buna. Am nevoie de putin ajutor. In 2007 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client, in cadrul contractului se specifica penalitati de 1% pe zi ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)