avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare posesie

daca mama mea este proprietara pe un imobil,dar achizitia acestuia s-a facut in timpul casatoriei cu tatal meu vitreg,si au trecut mai mult de 5 ani de la achizitie,tatal vitreg imi poate face plingere penala pt tulburare de posesie in calitate de coproprietar?????mentionez ca domiciliez in casa mamei mele cu acordul acesteia de aprox 6 ani si nu am fost notificat legal de dorinta de a evacua???cum e cu termenul de un an de la constatarea tulburarii si efectuarea plingerii????
Cel mai recent răspuns: valy26 , utilizator 17:29, 30 Noiembrie 2009
Coproprietatea bunului comun al sotilor este una devalmasa, in care se cunoaste numai faptul ca bunul este coproprietate, fara a se sti exact care parte a bunului apartine unuia din soti. De aceea, pentru a se putea cere evacuarea doar de catre unul din ei, este necesara iesirea din indiviziune si partajarea bunului comun, care se poate cere, atat in timpul casatoriei cat si la divort, in conditiile legii.
Din alt punct de vedere, nu inteleg din ce repertoriu ..."juridic" extrageti termenul de 5 sau 6 ani si cu ce relevanta!?:O:(
Buna ziua ! Nu vad de ce ne spuneti ca au trecut mai mult de 5 ani cand nu are nici o relevanta ! Un aspect este cert : daca nu s- a solicitat in instanta partajul voluntar al parintilor sau daca plangerea pentru tulburare de posesie nu este semnata de amandoi parintii( tata si mama) NU POATE FI VORBA DE SAVARSIREA INFRACTIUNII DE TULBURARE DE POSESIE.
Dumneavoastra stati in acea casa cu acordul mamei , mama ce are 1/2 din imobil . In acest caz nu este stiut care parte anume ii revine tatalui si care mamei, asa incat, pentru a va da afara, are nevoie si de acordul acesteia.
In privinta celorlalte intrebari( termene si constatare si plangere) nu stiu de unde le scoateti si nu pricep o iota ce vreti sa spuneti ?!:foottap::hm::-/.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
In primul rand nu are relevanta de cati ani a cumparat mama dvs acel apartament .Pot fi 5,10 sau 20 de ani! ideea este ca mama dvs este coproprietar alaturi de tatal dvs vitreg.
In al doilea rand nu puteti fi evacuat intrucat aveti acordul mamei dvs de a locui in apartament dar , pe de alta parte , si tatal dvs itreg are aceleasi drepturi ca si dvs, fiind coproprietar pe imobil si avand dreptul la 1/2 din acest imobil. Fie si in indiviziune!B-)
imi cer mii de scuze si multumesc pt tot.ca sa va raspund,un domn avocat mi-a scris ca termenul legal de in care se poate face plingere pt tulburarea posesiei este de 2 luni de la constatarea faptei si cunoasterea autorului.in afara termenului nu ar mai fi urmarita......pai tatal meu nu precizeaza cind a expirat acordul sau si nu exista nici o notificare pt a proba refuzul de a parasi imobilul.in final mii de multumiri si mult noroc!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune titanul titanul Buna. Am un prieten care locuieste impreuna cu parinti. In urma decesului mamei sale, continuand sa locuiasca cu tata-l vitreg, ne fiind de acord la partaj ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire avrigs avrigs Buna ziua! Locuiesc de 10 ani la [b]tatal meu vitreg[/b],mama mea a decedat in urma cu 15 ani,la data decesului precum si la data cumpararii casei erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)