avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cont bancar pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cont bancar pfa

Sunt obligata sa am cont bancar pe pfa? Nu pot incasa pe contul personal atata timp cat se specifica factura in baza careia se face plata?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexutu123 , utilizator 11:01, 21 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti obligata sa aveti cont bancar pe pfa.
Buna ziua,
Ce intelegeti prin "cont bancar pe pfa" ? Ma duc ca PFA la o banca x si ii spun ca vreau sa deschid un cont business/profesional/etc. ?
Nu este de ajuns un cont bancar separat de cel personal, care sa fie folosit exclusiv pentru tranzactiile PFA-ului?
Legislatia e vaga, iar dvs oferiti acelasi raspuns fara sa faceti referire la vreun articol de lege.
Va multumesc.

george-neagu a scris:

Sunteti obligata sa aveti cont bancar pe pfa.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am sunat la ANAF, le-am spus ca am venituri mici si ca nu imi permit un cont de PFA la o banca si au spus ca e ok sa folosesc si cont personal dar sa tin o evidenta stricta a intrarilor si iesirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar intreprindere individuala nixman nixman Salutare! De astazi sunt titularul unei intreprinderi individuale.Intrebare: Pot folosi un cont deschis la o banca pe numele meu acum 1 an? sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez in rjip o cheltuiala platita in numerar din banii personali? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am fost saptamana trecuta la ANAF pentru a achizitiona registrul unic de control pentru PFA-ul meu. Mi s-a inmanat factura pe PFA. Eu tot ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)