avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere acte Cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere acte Cic

Buna seara, as avea o intrebare. In cazul in care urmeaza sa nasc in luna octombrie,care este termenul de depunere al actelor pt CIC ? Mentionez ca in luna 4-a de sarcina am demisionat din motive medicale. Trebuie sa astept sa treaca acele 42 de zile de concediu prenatal de care nu beneficiez sau pot depune dosarul mai repede?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 30 Septembrie 2019
Daca beneficiati sau nu de concediu de maternitate , avem :

- drepturile reprezentând indemnizația pentru CCC se stabilesc începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.

sau

- drepturile reprezentând indemnizația pentru CCC se stabilesc după cum urmează:a) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Data incepere acordare indemnizatie cic giacris giacris Buna ziua, Pentru data inceperii acordarii indemnizatiei pt CIC este necesar sa treaca toate cele 126 zile de pre si postnatal, sau sunt suficiente cele 42 ... (vezi toată discuția)
Data intrare in cic ALINAfenesan ALINAfenesan Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate cu data de 12.07. Urmeaza sa nasc undeva ... (vezi toată discuția)