Agenția pretinde suma câștigată în plus, la vânzare, față de prețul dorit de vânzător. Clauza a fost asumată prin contract, poate fi considerată, totuși, abuzivă?
Buna ziua , am cumparat un apartament recent cu 41.000euro, totul a decursc ok iar acuma am fost contactata de beneficiar cum ca are nevoie de ajutorul meu. Agentie imobiliara a facut un contract cu respectivul domn cum ca o sa ii vanda apartamentul la pretul de 34.000euro (pret acceptat de domn, atat si-a dorit sa obtina pe el) iar daca il vand mai scump este al lor restul.(diferenta pana la 41mii este comisionul lor).
Vi se pare corect ?
Are sanse sa nu plaeastaca comisionul respeciv?
Este considerata clauza abuziva?
Ei au incheiat un contract cu beneficiarul , sau dus la notar am cumparat apartamentul iar apoi agentia si-a cerut partea .
Ajutor va rog.
Contractul este VOINTA PARTILOR! De-aia se si fac contractele, sa nu se razgandeasca partile pe parcurs. Nu cred ca l-a obligat/constrans nimeni sa semneze asa ceva. Dar acum se vede cu sacii in caruta si 7.000 de EURO i-au furat mintile!
Din moment ce atat si-a dorit el, iar agentia v-a gasit pe d-voastra sa platiti mai mult, care e problema? Ah, ca e mult 7.000EUR comision? Probabil, dar nu e deloc ilegal sa faci asemenea intelegeri. Banu-i ochiu' dracului! :) Succes!
Nu are nicio sansa, poate fi executat silit.
Omul a vrut 34000, ati zis asa ? si ce e rau acuma daca a luat intr-adevar 34000 niciun ban mai putin ?
Sa mearga totusi la un avocat cu acel contract, conteaza cum e formulat.
O clauza abuziva inseamna ca omul nu a avut posibilitatea de a negocia, ori nu pare deloc asa..
O clauza este abuziva daca nu a fost rezultata din negociere , prin ea este creat un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor contractante, limbajul nu este unul clar, inteligibil.