avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri

Am facut contestatie la executare pe niste cheltuieli de judecata. Nu am stiut ca ele nu au sanse sa se admita. Motivul meu a fost ca persoana care reprezinta asociatia nu are calitate reprezentant. Am actiune separata care e in regularizare pentru anulare PV de adunare generala.
Intre timp, am decis sa renunt la aceasta contestatie, nu am platit taxa de timbru si nu se va judeca. Am termen in curand, primul termen.
Vad in intampinarea formulata de oponent ca au solicitat ca in temeiul art. 720 pct. 3 NCpr civ. sa ma oblige la plata unor despagubiri in cuantum de 1000 la 7000 lei pentru exercitarea cu rea credinta a acestei contestatii.
In ce am primit de la judecatorie scrie ca daca nu achit taxa de timbru contestatia se suspenda.
Ce pot face va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:15, 30 Septembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v -ati exercitat cu buna credinta drepturile procesuale, nu se impune amendarea dumneavoastra.

Prin urmare, pana la primul termen de judecata, cand partile sunt legal citate, puteti modifica actiunea introductiva de instanta.

Solicitati judecata cauzei si in absenta partilor legal citate, conform art.411, alineatul al doilea, din Codul de procedura civila.

In ipoteza in care actiunea nu a fost legal timbrata, aceasta va putea fi anulata.

Va fi invocata, din oficiu, exceptia netimbrarii actiunii civile, exceptie care atrage anularea cererii de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata? ContSters40598 ContSters40598 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)