avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intoarcere executare - recuperare suma executata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intoarcere executare - recuperare suma executata

Buna ziua!

In primul rand, as dori sa stiu daca exista cineva care a fost executat silit, a castigat procesul (prescriptie sau alte vicii) si a reusit sa isi recupereze banii. Daca da, in cat timp?
Eu am castigat procesul la inceputul anului, am depus cerere de intoarcere - practic, am deschis un nou proces (prin martie). S-a pus termen de judecata pe 27 septembrie.
La aceast termen, rezolutia de pe portal (inca nu am primit acasa) pe scurt: ar trebui sa traduc toate documentele: cererea de chemare, inscrisuri...etc...asta presupune timp - pentru traducere, daca le traduc eu, bani...daca as apela la traducator. Este o tragere de timp. este normal, este legal, atata timp cat am castigat procesul? de ce ar avea nevoie de aceasta traducere, din mom ce exista incheierea definitiva? Bineinteles ca cei care m-au executat sunt din categoria celor care au sediul social in strainatate...unde as putea sa ma plang, sa fac o sezicare? presimt ca acest proces se va lungi mai mult decat cel initial cu contestatia, acum am termen abia in decembrie....
Multumesc mult pentru orice fel de raspuns si indrumare!
Cel mai recent răspuns: Notsure , utilizator 12:26, 26 Noiembrie 2019
In primul rand, as dori sa stiu daca exista cineva care a fost executat silit, a castigat procesul (prescriptie sau alte vicii) si a reusit sa isi recupereze banii. Daca da, in cat timp?
Eu am castigat procesul la inceputul anului, am depus cerere de intoarcere - practic, am deschis un nou proces (prin martie). S-a pus termen de judecata pe 27 septembrie.- conform legii termenul trebuie sa fie optim si previzibil, si judecatorul va va spune aproximativ cat va dura.Referitor la limba, este normal ca la dosarul cauzei sa va adresati in limba nationala..... Faceti dvs traducerile si ce mai este nevoie.
Plangerea pentru tergiversarea procesului/ tragerea de timp se face la procurorul de caz, daca dvs considerati.
procesele de executare silita se judeca de urgenta si cu precadere, asa scrie in cod cel putin.
Daca pueti face ceva, ar fi sa traduceti actele si sa le si puneti traduse la dosar in dublu exemplar, cu cel putin5 zile inainte de judecarea cauzei.
Va scuteste de inca un termen si lungirea procesului.

Bafta!
Multumesc frumos!

Biscuite otravit a scris:

procesele de executare silita se judeca de urgenta si cu precadere, asa scrie in cod cel putin.
Daca pueti face ceva, ar fi sa traduceti actele si sa le si puneti traduse la dosar in dublu exemplar, cu cel putin5 zile inainte de judecarea cauzei.
Va scuteste de inca un termen si lungirea procesului.

Bafta!

o sa fac si asta, desi ma gandesc ca ma vor costa o gramada de bani sa le traduc autorizat -toate cele cerute si legalizari...in fine, mi se pare ca parca se doreseste sa ma faca sa renunt la proces. in citatie nici nu scrie in ce limba sa le traduc...cesiunea e in Elvetia..in fine, cand e sa te execute nu sta nimeni pe ganduri, cand e sa iti recuperezi ceva.....asa functioneaza totul. mai mult, mi se pare ciudat ca pe portal nu mai apare dosarul de cateva zile...
Termenele sunt dispuse in functie de numarl dosarelor aflate pe rolul instantelor (nu este exhaustiv, dar conteaza mult cat sunt de aglomerate instantele), asa ca asta e situatia. Nu are rost sa depuneti o plangere sau alte adrese. Mergeti inainte cu procesul si atata tot.

Alte discuții în legătură

Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o ... jhon73 jhon73 Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o datorie din 2006,(de pe siteul judecatoriei) ,stiu ca este prescrisa aceasta datorie ,iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume cristina-gabriela cristina-gabriela Buna ziua, am avut un proces cu un BEJ pentru o executare silita. Am cistigat procesul si in urma unor mail-uri cu acestia am reusit sa obtin o adresa de ... (vezi toată discuția)
Executare silita prescrisa dar reluata dupa 5 ani? RaduNDE RaduNDE Executare silita prescrisa dar reluata dupa 5 ani Buna ziua, recent a fost deschis un dosar de executare silita pe numele meu in urma unui credit accesat ... (vezi toată discuția)