avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intersecție nesemnalizată corespunzător: poate fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intersecție nesemnalizată corespunzător: poate fi trasă la răspundere primăria în caz de accident?

Buna ziua! Propun următoarea situatie: o intersectie dintre 2 drumuri de categorii diferite, unde, după părerea mea e obligatorie montarea unui semn de stop sau cedează trecerea. Acolo nu exista niciun semn care sa reglementeze circulația, e absurdă aplicarea priorității de dreapta. Primăria poate fi trasă la răspundere in caz de accident datorat lipsei semnelor de circulație? Drumurile sunt comunale. Prioritatea de dreapta se ia in considerare in functie de necesitate sau si din lipsa de interes a administratorului drumului? Vreau să zic că unele intersecții necesita anumite reglementări pentru o circulație adecvată.. administratorul drumului poate fi tras la raspundere pentru o semnalizare greșită? Va multumesc pentru răbdarea de a citi atât de mult!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:20, 1 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va cu o petitie scrisa CNADR-ului si Brigazii rutiere. Puneti in discutie ca se impune montajul unor dispositive de dirijare a traficului, intrucat exista pericol real de accident.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drumurile comunale sunt in administrarea primariei.
Sesizati primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data despre existenta unui pericol de producere a unui accident rutier.
In cazul producerii unui accident rutier, primaria poate fi chemata in instanta. Se va efectua o expertiza tehnica judiciara in specializarea circulatie-cod rutier si daca se constata drept cauza a producerii evenimentului rutier, lipsa semnelor de circulatie, primaria va fi buna de plata.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă în intersecție sunt construcții sau alte elemente naturale care împiedică vizibilitatea pe drumul lateral din dreapta este necesară instalarea de indicatoare rutiere care să stabiească care dintre cele 2 drumuri ce se intersectează este cu priorcuitate. Este de competența administratorului drumului cu avizul poliției rutiere să stabilească locurile în care se instalează indicatoarele rutiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are obligația să pună semne de circulație într-o comună în care nu există niciunul? ALITTA ALITTA Spuneti-mi va rog cine are obligatia sa pune semne de circulatie într-o comuna prin care trece DN19, ca la comuna noastra nu exista nici un semn de ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)