avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine are obligația să pună semne de circulație ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine are obligația să pună semne de circulație într-o comună în care nu există niciunul?

Spuneti-mi va rog cine are obligatia sa pune semne de circulatie într-o comuna prin care trece DN19, ca la comuna noastra nu exista nici un semn de circulatie, nici cu DN19 nici cu drumuri locale.
Multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: politistlocal , utilizator 20:18, 8 Octombrie 2019
Administratorul drumului (la drum comunal este primaria) are responsabilitatea plantarii semnelor de circulatie cu avizul politiei.
Trebuie sa insistati sa se reglementeze semnalizarea intersectiilor. In caz de neinstalarea indicatoarelor de prioritate sau de pierdere a acesteia intesectia este una nedirijata, caz in care se aplica regula prioritatii de dreapta.. Se poate ivi o situatie (am avut unul in judetul Ilfov) la intersectia unui drum national cu unul judetean, la intersectia carora nu exista niciun indicator rutier si am precizat ca drumul judetean avea priritate ăn cazul respesctiv.. La inceput am fost privit ca suspiciune de deficienta mintala, dar in final organul de cercetare penala s-a convins ca am dreptate. Prin urmare, insistati ca intersectia sa fie dirijata prin indicatoare rutiere.
In OUG nr. 195/2002 mai exista un articol in care se prevede ca un drum de categorie inferioara pierde prioritatea de trecere fata de un drum de categorie superioara. In majoritatea cazurilor aceasta prevedere nu se poate aplica pentru ca amplasarea si intretinerea bornelor kilometrice este deficitara.
ing. Ioan Ciobanu
Sectoarele de drum national din intravilanul comunelor sunt in administrarea CNADNAR, mai pe scurt a Drumurilor Nationale, ei trebuie sa instaleze indicatoare si sa faca orice lucrare la DN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)
Prioritatea in intersecție cristina muntean cristina muntean Buna seara.Intr-o intersectie dirijată prin indicatoare are importanta categoria drumului , național sau judetean ? Politistul spune ca da. Îmi cer ... (vezi toată discuția)