Intrebarea mea este daca 3,5 ani pe care ii am eu lucrati in grupa a doua de munca ma vor ajuta cu ceva la pensie.Ma refer in primul rand la vechime, fiindca as vrea o pensionare anticipata.
Am intrebat la ITM si mi-a spus ca 6 ani lucrati in gr a doua aduc un plus de vechime de 1 an,
Va rog sa ma lamuriti .Multumesc
Trebuie sa aveti in primul rand stagiul minim de cotizare 15 ani, si varsta sa va puteti pensiona.
Daca aveti totusi handicap, puteti opta pentru pensie de handicap/ de invaliditate.
Daca aveti anii de munca, respective 15 ani, dar nu si varsta, va puteti pensiona anticipat.
Mergeti la Casa Pensiilor pentru lamuriri suplimentare/ trimiteti prin posta/ pe e-mail.
Trebuie sa aveti in primul rand stagiul minim de cotizare 15 ani, si varsta sa va puteti pensiona.
Daca aveti totusi handicap, puteti opta pentru pensie de handicap/ de invaliditate.
Daca aveti anii de munca, respective 15 ani, dar nu si varsta, va puteti pensiona anticipat.
Mergeti la Casa Pensiilor pentru lamuriri suplimentare/ trimiteti prin posta/ pe e-mail.
Potrivit actualei legislații cei 3 ani și 5 luni grupa II aduc doar o majorare de 25% a punctajului acelei perioade.
Nu aduce reducere de vârstă.
Nu aduce stagiu aferent(3 luni/an).