avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ieșirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ieșirea la pensie

Am 32ani și 10 luni contribuție și din 2017 sunt in grad de invaliditate mediu (2ani și două luni), pot intra in pensie normală? Sunt născut în 1963.Am dreptul la 10 ani reducere din vârstă de pensionare?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Moldovan Augustin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Biscuite otravit , utilizator 14:33, 30 Septembrie 2019
Trebuie să aveți împlinită vârsta de pensionare 65 de ani.

Pensia de boală indiferent de grad, nu vă reduce vârsta de pensionare, veți fi pensionat la limită de vârstă.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Dapix, utilizator
Daca aveti stagiu minim de cotizare 15 ani, puteti sa va pensionati. Daca nu aveti si varsta va va afecta la punctaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce demersuri sunt necesare pentru a obtine o reducere a varstei de pensionare datorita unei invaliditati gradul ii din 2007 ? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am fost pensionat in 2007 gradul II invaliditate . Varsta standard de pensionare : 65 de ani conform deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)