S-a semnat un contract de vanzare - cumparare pentru un produs, produs care ni-sa promis verbal prin telefon ca este de productie 2009, ca este cel mai ieftin posibil de pe piata. Contractul l-am primit pe mail, fiind constituit din 3 pagini, toate cele 3 pagini au fost semnate de catre vanzator, iar noi (cumparatorul) am semnat doar ultima pagina in dreptul la Beneficiar astfel ca i-am trimis (scanat) inapoi (vanzatorului) doar ultima pagina semnata, deoarece celalalte paginii nu le-am semnat. Mentionez ca la reprezentant legal din partea cumparatorului este trecuta o persoana care nu detine nici-o funtie in organizatie , mentionez ca nu s-a completat pe prima pagina unde trebuia sa completeze contul bancar si banca cumparatorului. Va rog sa-mi spuneti daca cumva poate sa ne faca rau acel vanzator tinand cont ca l-am anuntat ca nu mai dorim achizitionarea produsului dupa ce ne-a transmis ca acel produs este fabricat in 2008. Va intreb deoarece el a mentionat in a-doua pagina a contractului (pe care nu am semnat-o) ca rezilierea contractului unilateral dupa lansarea comenzi de catre Beneficiar este imposibila, sub sanctiunea platiri contravalorii contractului (mentionez- nu am lansat nici-o comanda in scris) . Va intreb are vreo valoare aceea ultima pagina din contract, care de fapt a fost semnata si trimisa scanat ( nu original) de catre o persoana care nu are o functie de conducere in cadrul organizatiei. Mi-sa parut foarte insistent acel agent de vanzari care ne-a grabit sa semnam aceea pagina din contract. Va transmit ca am gasit un produs mai bun si mai ieftin si de fabricatie 2009.
In ce conditii ati semnat contractul respectiv daca nu ati fost de acord cu el? Dvs. il putei da in judecata pentru nerespectarea unor anumite clauze din contract. L-ati citit bine ? Are clauze obligatorii ? Puteti contesta calitatea persoanei care a intocmit contractul respectiv.
Parerea mea este ca suntem in prezenta unei situatii care poate duce la nulitatea relativa a contractului pentru vicierea consimtamantului prin dol.
Dolul este acel viciu de consimţământ care constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin mijloace viclene, pentru a o determina să încheie un anumit act juridic.
Escrocherii terenuri.
MohanM
Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)