avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuz de comunicare via mail a incheierilor de sedinta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuz de comunicare via mail a incheierilor de sedinta in forma electronic

Mi-a fost refuzata cererea de comunicare via mail a incheierilor de sedinta in cadrul procesului in care am calitatea de parat in dosar de divort fara a mi se specifica motivele deși cererea a fost depuse legal scrisa si seminata. Practic încet încet mi se închid toate sansele la o proces corect desi nu cer nimic nu am nici o pretentie înafara de cele legale si normale. In 2019 stat UE legea se aplica cu dedicatie. Este legal sau nu sa cer o comunicare via mail avand in vedere ca nu ma pot deplasa si nu pot angaja un avocat?
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 18:27, 2 Octombrie 2019
}ncheierile de ședință nu se comunică părților. Postarea dvs. este fără obiect.
Asta insemna ca Art 593 punctul 5 nu exista sau sa abrogat între timp?

Ioan Ciobanu a scris:

Codul de procedura civila
art.593
...
(5) Părțile au dreptul să ia cunoștință de conținutul încheierilor și de actele dosarului. La cererea părților sau din oficiu, tribunalul arbitral poate îndrepta sau completa încheierea de ședință printr-o altă încheiere. Părților li se comunică, la cerere, copie de pe încheierea de ședință.
E bine ca avem experti ce ar trebui sa știe legea dar.... Presupun ca acceasi idee o are și judecatoria ceea ce insemna ca legile sunt facute pentru..... De fapt care legi, legea junglei se respecta in Romania. Codul civil,, Constitutia ce conteaza ca e scrisa publicata aprobata atata timp cat cei ce trebuie sa o aplice nu o cunosc nu avem sanse la o justitie normala într-un stat civilizat in 2019

Ioan Ciobanu a scris:

Mulțumesc!Știam deja dar mi sa spus ca multi avocati, judecatori si experti habar nu au de lege dar continua sa se bata cu pumnul in piept ca ei știu legea.

Cornel Vasile a scris:

Codul de procedura civila
art.593
...
(5) Părțile au dreptul să ia cunoștință de conținutul încheierilor și de actele dosarului. La cererea părților sau din oficiu, tribunalul arbitral poate îndrepta sau completa încheierea de ședință printr-o altă încheiere. Părților li se comunică, la cerere, copie de pe încheierea de ședință.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca online? ContSters344547 ContSters344547 Se pot vedea sau trimite la cerere incheierile de sedinta si hotararea judecatoreasca prin e-mail? Cum se procedeaza? 2.Daca pe portal just.ro apare nr. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii, obligatii angajator in privinta documentelor finale/dupa demisie stelutaanuti stelutaanuti buna ziua, am o situatie pe care as dori sa o abordez cu mai multe informatii dpdv legal (conform codului muncii). am incheiat de curand colaboarea cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)