avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comercial

Buna ziua

Va adresez si eu urmatoarea intrebare, lucrez la o societatea comerciala care presteaza servicii pe baza de contract,de curand unul din clientii nostri, ne-a trimis o notificare de reziliere,contractul semnat intre noi are o durata de 24 de luni, a fost incheiat acum patru luni si mai este valabil inca 20 de luni, in contract partea noastra a fost de bun simt, am
precizat in contract doar obligativitatea de a ne anunta cu 30 de zile inainte, si nu exista nicaieri scris in contract faptul ca putem cere explicit despagubiri in cazul in care clientul denunta contractul anticipat, nu stiu daca a fost o scapare din partea celui care a conceput contractele

Intrebarea este: avand in vedere ca firma noastra si-a indeplinit obligatiile contractuale, am servit clientul cu celeritate si la timp, si uneori fara sa percepem taxe in plus, putem obtine in instanta despagubiri pentru restul de 20 de luni ? vrem sa stim daca avem vreo sansa, daca nu, buna ziua si ne vedem de drum, dar consideram ca nu meritam acest tratament din partea clientului, practic este o chestie de prost gust, dupa ce am investit timp si bani in acest client acesta ne notifica faptul ca reziliaza cu efect imediat,

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Karapok, utilizator
Cel mai recent răspuns: Karapok , utilizator 18:31, 29 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca nu aveti inserata clauza penala in contract nu puteti sa chemati in judecata partea. Mai mult, in contract, din cate am inteles eu din situatia de fapt prezentata de dumneavoastra, se recunoaste dreptul partii de a denunta contractul cu un termen de preaviz de 30 de zile. Clauza de denuntare unilaterala inlatura posibilitatea de a chema in judecata partea care a uzitat de ea, daca nu s-a stipulat ca se va plati si o prestatie in schimbul denuntarii inainte de termen.

Pe viitor, modificati clauza si stipulati ca in schimbul denuntarii partea este obligata sa plateasca o anumita suma de bani/ luni aferente contractului.
Multumesc pentru raspuns,deci nu conteaza ca partea cealalta nu a respectat contractul, daca nu este introdusa nici o clauza de genul asta nu putem face nimic, asta este,o rugaminte, imi puteti oferi un exemplu de cum ar trebui sa sune o clauza de acest gen ? Toate cele bune va doresc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Karapok, utilizator
pai a respectat contractul fiindca se prevede in cuprinsul acestuia posibilitatea de a denunta unilateral contractul cu un preaviz de 30 de zile.

clauza poate suna in felul urmatorul: ”in schimbul denuntarii unilaterale a contractului inainte de termenul convenit de parti, beneficiarul (sau calitatea acestuia din contract) se obliga sa plateasca prestatorului o suma in cuantum de ______/ pretul aferent a X luni din contract, respectiv, suma de ________”
O societate comercială ar trebui să colaboreze macar pe probleme punctuale cu un avocat sau consider juridic pt astfel de probleme.Se pare ca atat dvs cat si enorm de multi reprezentanți ai unor societăți nu inteleg ce pierderi pot avea făcând contracte de pe net sau lăsând problemele juridice pe mana secretarei care face cafeaua ,contabilitatea primară și are doi ani de drept la ff.Intotdeauna se gasesc variante pt o soluție tb doar sa căutați.
Aveti dreptate, tocmai de asta am luat masuri si acum avem contracte care sa fie in avantajul ambelor parti, si care nu lasa portite pentru rezilieri abuzive, multumesc tuturor pentru raspunsurile primite si inca odata repet, aveti perfecta dreptate in ceeea ce ati scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin un contract de internet, in perioada contractuala,se poate reziliala solicitarea clientului fara taxe de reziliere, sau alte taxe asemanatoare, solicitate de ... (vezi toată discuția)
Denuntare abuziva contract de asistenta juridica AndreiCr AndreiCr Buna ziua, Contractul de asistenta juridica poate fi denuntat oricand si in orice conditii de catre client? (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)