avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Denuntare abuziva contract de asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Denuntare abuziva contract de asistenta juridica

Buna ziua,

Contractul de asistenta juridica poate fi denuntat oricand si in orice conditii de catre client?
Cel mai recent răspuns: ContSters276253 , utilizator 14:05, 19 Iulie 2013
Nu ati precizat daca ne aflam in fata unui contract standard de asistenta juridica sau a unui contract de asistenta juridica ce cuprinde si clauze speciale.

Oricum , dreptul de a denunţa contractul poate fi exercitat atât timp cât executarea contractului nu a început.
În contractele cu executare succesivă sau continuă, acest drept poate fi exercitat cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz, chiar şi după începerea executării contractului, însă denunţarea nu produce efecte în privinţa prestaţiilor executate sau care se află în curs de executare.
Dacă s-a stipulat o prestaţie în schimbul denunţării, aceasta produce efecte numai atunci când prestaţia este executată.

Contractul încheiat pe durată nedeterminată poate fi denunţat unilateral de oricare dintre părţi cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz. Orice clauză contrară sau stipularea unei prestaţii în schimbul denunţării contractului se consideră nescrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat InaV InaV Buna ziua Doresc sa ma consult cu dumneavoastra intr-o problema. Am incheiat anul trecut un contract de mandat cu o firma de recuperari de creanta ce ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract-probleme MrFB MrFB Buna ziua, In calitate de agent imobiliar am semnat un contract de colaborare cu o alta agentie pe o perioada nedeterminata.In contract singurele clauze de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, denuntatea unilaterala a unui contract de vanzare/cumparare ... Costi1992 Costi1992 Buna seara, denuntatea unilaterala a unui contract de vanzare/cumparare a unui imobil in ce consta? Eu sunt cumparatorul iar vanzatorul nu mi.a dat actele nici ... (vezi toată discuția)