avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina și ziua libera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina și ziua libera

Bună seara. Sunt însărcinată în 4 luni și mi am anunțat angajatorul cu privire la starea mea. Luna trecuta am făcut cerere de învoire avand nevoie la spital. Astăzi mi s - a comunicat ca mi-a fost scăzută din salariu ziua în care m/am invoi. Din câte știu femeia gravidă are dreptul la 16 h pe luna libere și plătite.
Va rog sa ma ajutați cu ce pot sa fac în acest caz, cum sa îmi solicit dreptul. Țin sa menționez ca acum m a delegat cu serviciu la 40 km de locul unde am munca normal.
Va rog sa ma ajutați cu un model de cerere pt a-mi cere drepturile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 1 Octombrie 2019
OUG 96/2003
art.15
Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultații prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigațiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Zi libera pentru consultatii medicale Paula Tudor Paula Tudor Buna dimineata! De ceva timp ma intreb daca mai e valabila reglementarea legislativa conform careia o salariata insarcinata are dreptul intr-o luna la 2 zile ... (vezi toată discuția)
Dispensa 8h adica o zi hr saguarotech hr saguarotech Buna ziua, conform OUG 96/2003 o salariata gravida poate beneficia de dispensa de maxim 16h/luna. Intrebare: salariata poate sa isi ia dispensa de 8h adica o ... (vezi toată discuția)