avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire locuinta

Bună ziua!
Aş dori ajutor cu privire la situaţia noastră:
Mama mea, mătuşa (sora mamei, nu este căsătorită, nu are pe nimeni în afara noastră) şi eu, locuim împreună intr-un apartament care este proprietatea comună a părinţilor mei. Tatăl meu este decedat de doi ani.
Mătuşa nu are o locuinţă proprie, si mama mea ar dori să se asigure ca în cazul în care ea decedează prima (mama), mătuşa mea nu va fi nevoită să plece din casă. (suntem trei fraţi, care eventual am moşteni locuinţa).
Ce măsuri legale se pot face acum (mama si mătuşa mea deocamdată nu sunt bolnave slavă Domnului), ca să ne asigurăm că mătuşa mea va avea unde să locuiască atâta timp cât va trăi?
Vă mulţumesc mult pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: RMethos , utilizator 19:31, 30 Noiembrie 2009
Trebuia sa deschideti procedura succesiunii dupa tatal dvs. Prin decesul acestuia, mama mosteneste 1/4 din masa succesorala, iar copii impart celelalte 3 sferturi ale mostenirii.
La momentul acesta mama dvs si copii sai sunt proprietarii apartamentului. Pentru a o include si pe matusa ca proprietara, trebuie sa faceti toti (mama si copii) cu matusa un contract de vanzare cumparare a unei cote parti indivizibile din apartament.
Multumesc pentru raspuns, dar daca fratii mei nu ar fi de acord cu asta, ce mijloc ar mai ramane?
Din partea mea, e sigur ca nu va fi problema, dar daca ei vor dori sa vinda apartamantul (teoretic, dupa moartea mamei noastre), matusa mea va trebui sa plece din locuinta, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tatal vitreg cristinadorobantu cristinadorobantu buna ziua...eu ,sora si cu mama avem un apartament,de aproape 27 de ani...apartamen oferit tatalui meu natural si decedat....si platit de noi...cum era ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya buna ziua. as dori sa ma lamuriti intr-o prblema legata de o succesiune. bunicii mei au o casa si 2 copii.Bunicii au murit dar succesiunea dupa ei nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)