avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea bunului inainte sa se deschida succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea bunului inainte sa se deschida succesiunea

buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face in cazul in care fratele meu a vandut deja bunuri dupa moartea tatalui meu dar fara sa se fi deschis succesiunea si fara a ma fi anuntat (cumva pe la spatele meu )
Situatia este destul de complexa si de aceea ar fi indicat sa mergeti la avocat pentru o discutie concreta pe caz.
E posibil sa vrea sa va inlature de la mostenire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile din patrimoniul defunctului pot fi instrainate , in timpul vietii, numai daca isi exprima optiunea, in acest sens.

Orice pact asupra unei succesiuni nedeschise este lovit de nulitate absoluta.

In ce priveste bunurile imobile, acestea nu putea fi instrainata, cata vreme nu a fost dezbatuta succesiunea.

Prin dezbaterea succesorala, sunt stabilite urmatoarele aspecte:

- calitatea de succesor.

- bunurile din masa succesorala.

-cotele-parti din dreptul de proprietate.

Unele bunuri mobile este posibil sa fi fost instrainate, insa sumele de bani dobandite, prin plata pretului, pot fi incluse in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire naten naten Se poate renunta la mostenire preventiv? Daca sunt 2 frati care mostenesc si unul nu vrea, poate renunta printr-un act judecatoresc? Daca da, trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
In cazul succesiunii (bunuri vandute) angelyka angelyka Buna ziua,in cazul succesiunii,bunurile vandute in urma cu peste 20 ani,de catre parinti,daca fac obiectul succesiunii pentru succesorii de gradu 1.? (vezi toată discuția)