avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil + administrator firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil + administrator firma

Buna ziua.
Se poate ca tatal sa primeasca concediul de 2 ani pentru indemnizatie crestere copil, daca pe langa un job principal, el impreuna cu sotia sunt administratori la o firma de prestari servicii fara angajati? Momentan incerc sa imi dau seama daca pentru a beneficia in viitor de indemnizatie fara a fi probleme, e mai bine ca el sa fie doar asociat. Sau si asta incurca oare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 7 Octombrie 2019
Se poate asa ceva, cu conditia ca tatal sa nu fie remunerat - in baza unui c.i.m. / contract de mandat etc. - de catre acea societate ... poate lua doar dividende daca este si asociat.
Va referiti la varianta 2, sa fie doar asociat?
Sau e ok si administrator (fara a fi angajat al firmei proprii) si asociat?
Multumesc.
Nu sunt sigura ca am inteles....
Va referiti la varianta 2, sa fie doar asociat?
Sau e ok si administrator (fara a fi angajat al firmei proprii) si asociat?

Cornel Vasile a scris:

Se poate asa ceva, cu conditia ca tatal sa nu fie remunerat - in baza unui c.i.m. / contract de mandat etc. - de catre acea societate ... poate lua doar dividende daca este si asociat.

Poate sa fie administrator (fara a fi remunerat al firmei proprii) dar si asociat, in acelasi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociat unic srl mihaelamc4 mihaelamc4 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva sa clarifice cateva lucruri: 1 - sunt asociat unic al unui SRL infiintat in ian.2005, iar in actul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si administrator micro-intreprindere dan_pal dan_pal Buna ziua Am intrat in concediu crestere copil si acum as dori sa imi deschid o micro-intreprindere. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Daca sunt administratorul unui SRL , dar nu sunt angajata pe firma si sunt insarcinata, exista vreo varianta prin care as putea sa iau indemnizatie ... (vezi toată discuția)