avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot sa raman actionar pe mai departe?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot sa raman actionar pe mai departe?

Buna ziua,

Parintii mei detin un nr x de actiuni la o fabrica de confectii, mai exact SC ORADINUM ORADEA SA care nu mai are activitate de sa fie 10-12 ani de zile, nu stiu si nu ma pricep sa va spun daca e in insolventa sau nu cert e ca fabrica, mai exact compania in speta a avut datorii multe catre alti crreditori, datorii care cica s-ar fi platit intre timp prin scoatere la vanzare a diversor obiecte, utilaje sau masini ce apartiuneau societatii comerciale, pt ca acestea au disparut din patromniul societatii insa actionarii n-au primit nimic, si ma refer aici la cei de nivel mic gen 0.5 sau poate 1, 2% maximum cat cred ca detin parintii mei pt ca un nr sau un procent exact de actiuni habar nu am cum sa-l determin, ramanand doar cladirea goala si terenul aferent pe care este construita cladirea, teren de altfel deloc de neglijat atat prin suprafata lui cat si prin faptul ca se afla in plin centru orasului Oradea cu deschidere pe 2 strazi centrale, una rutiera iar alta pietonala.

Comitetul de actionari majoritari au dat spre folosinta prin inchiriere diverese spatii din cladire timp de 10 ani mai mult sau mai putin anumitor societati infiintate peste noapte , gen sala de nunti si alte evenimente, club de noapte, sala de fitness, iar actionarii mici precum parintii mei cu peste 10-15 certificate sau altii cu cate un certificat primit ca un drept de salariat din anii 90 nu au primit inca odata nimic din orice suma de bani ar fi primit si sau strans de catre societatea Oradinum de la acei "chiriasi" cum am zis, timp de aproximatic 10 ani de zile... iar acum, ca sa concluzionez unde vreau sa ajung :) actionarii majoritari ai socitetatii, actionari cu 150-200 de certificate doresc sa vanda tot ceea ce a mai ramas din patrimoniul societatii si anume pamant si cladire catre un investitor strain cica, dar bani oferiti per actiune sunt derizorii in raport direct cu valoarea estimativa a bunurilor mobile si imobile al patrimoniului detinut de catre aceasta societate, iar oameni simpli de rand incep sa-si vanda bucatile de certificate la bani de nimic in ideea ca mai bine se gasesc cu atat decat cu nimic, in ideea ca societatea este sau va intra in insolventa si nu vor mai primit absolut nimic, in ideea ca exista "mismas-uri" mari survenite peste noapte si nimeni nu doreste sau poate financiar sa se judece cu cei
mari, cei mari care nu pana acum nu vand nimic, insa ii invita pe cei mici sa le vanda acuma altfel nu va mai exista o alta data, implicit nu vor mai primiti altii bani, cum ca ei inchid sau baga societatea in insolventa si nu se mai alege nimeni cu nimic!!

Eu nu sunt de acord ca parintii mei sa vanda acele actiuni la pretul oferit de ei, care cica ar fi de 10 ori mai mare decat pretul cu care ei au cumparat actiunile prin ani 90-2000, ajung undeva la suma de putin peste 3000 de euro pt toate certificatele detinute in conditiile in care numai terenul in sine ar valora lejer peste 7 mil euro poate chiar 10 milioane! Nu-mi doresc ca parintii mei sa vanda aceste certificate de actiuni pt o suma derizorie insa nu doresc nici sa ma judec cu cine nu-mi permit financiar si la urma sa nu primesc nimic, este posibil sa nu mai primesc niciodata nimic, acum sau peste 10
ani, chiar nu doresc sa le vanda!?

As prefera ca actiunile sa ramana valabile, indiferent cine cumpara celelalte actiuni, investitor strain sau actualii actionari majoritari, indiferent de ce se construieste nou pe acel teren sau se deschide nou in acea cladire !!

Va multumesc frumos, anticipat!
Cel mai recent răspuns: deeejessica , utilizator 13:20, 16 Martie 2022
Actionarii primesc dividende daca exista profit, din moment ce societatea are datorii nu are de unde sa distribuie dividende.
Parerea mea e ca ar trebui sa acceptati ce vi se ofera acum.
Alte opinii daca va rog !?
Buna, ai rezolvat ceva? sunt intr-o situatie similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate actiuni societate in insolventa ContSters288234 ContSters288234 daca fabrica a intrat in insolventa si sa vindut......mai sunt valabile actiunile mele.? sau mai pot face ceva cu ele (vezi toată discuția)
Societate de succes care nu plateste dividende geofreeland geofreeland Cazul meu. In 1998 o societate (editat) a emis actiuni. Am cumparat atunci 5 actiuni. De atunci nu s-a mai auzit nimic despre acele actiuni. Cam din doi in doi ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)