avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Valabilitate actiuni societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Valabilitate actiuni societate in insolventa

daca fabrica a intrat in insolventa si sa vindut......mai sunt valabile actiunile mele.? sau mai pot face ceva cu ele
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:42, 15 Aprilie 2013
Cum adică "sa vindut"? Acţionarii unei societăţi aflată în procedura insolvenţei nu îşi pot înstrăina acţiunile.
Fiţi vă rog mai explicit pentru a putea să vă oferim un răspuns argumentat.
DA SA VINDUT....EU AM FOST ACTIONAR CA SI MULTI ANGAJATI...AM INTRAT IN SOMAJ , SI AM AFLAT CA FABRICA SA VINDUT.NU N-EA CONCTATAT NIMENI SAU CEL PUTIN SA NE ANUNTE.FIIND ACTIONAR CU DREPT DE PARTICIPAPE LA ADUNARILE GENERALE.EU AM RAMAS CU ACTIUNILE CA SI ALTI ANGAJATI...CE MAI PUTEM FACE ?
Mai întâi de toate nu mai scrieţi cu majuscule, este împotriva regulamentului de postare în forum.
Verificaţi în ce condiţii s-a făcut vânzarea acţiunilor, teoretic dumneavoastră ca acţionar trebuia să semnaţi un contract de cesiune a acţiunilor, hotărârea A.G.A. prin care sunteţi de acord cu cesiunea etc. Există o procedură legală în acest sens care trebuie respectată.
nu stiu unde sa ma adresez,sau ce trebuie sa fac.
Puteţi să solicitaţi de la Registrul Comerţului un certificat constatator în care sunt înscrişi toţi acţionarii. De asemenea, formulaţi în scris către administratorul societăţii o solicitare prin care cereţi să vă pună la dispoziţie documentele prin care s-a aprobat cesiunea acţiunilor deţinute de dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Actionar mobins sa ContSters288234 ContSters288234 am fos actionar la MOBINS SA..fabrica sa vindut ......noi muncitori nu am primti nimic....CE PUTEM FACE? (vezi toată discuția)
Probleme cu o datorie de care nu tocmai raspund lilianaG lilianaG in ianuarie am aflat ca societate la care am fost actionar pana la sfarsitul anului trecut are o datorie neplatita de cateva mii de lei la un furnizor pe care ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar care nu vrea sa vanda actiunile apetra apetra intr o societate pe actiuni cu 7 actionari, 6 au vandut unui tert, care a devenit actionar majoritar (89%). desi cel de al saptelea a primit o oferta ... (vezi toată discuția)