avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordinul de protecție: o armă împotriva tuturor bărbaților sau o nouă formă de dictatură a justiției?

Potrivit art. 24 din lege durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabileşte de judecător, fără a putea depăşi 6 luni de la data emiterii ordinului. Prin acest ordin sunt dispuse măsuri în vederea înlăturării stării de pericol. Astfel, preluând din practica şi legislaţia statelor occidentale în materia combaterii violenţei în familie, legea română permite judecătorului să dispună, potrivit art. 23 alin. (1)
Un simplu Politist iti poate distruge viata ta si a copiilor tai printr-un singur ordin de protectie care nu ii trebuiesc niciun fel de dovezi ci numai o reclamatie care automat devine probatoriu. Poti avea toata dreptatea din lume un vagon cu probe,... nu conteaza e vina ta ca te-ai nascut barbat sau in vederea altora o femeie are nevoie de un barbat ca un peste de o bicicleta si toti barbatii sunt potentiatori violatori, agresori sau pedofili.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Fiul meu a murit ca urmare indirecta a agresiunilor psihice exercitate de sotia lui. De ce ordinele de protectie sunt doar in directia protejarii femeii fata de un barbat?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul de protecţie nu are referire la sex, de fapt discriminarea pe orice motiv este interzisă prin lege. Dumnezeu a făcut lumea aşa, ca sexul masculin să fie "sexul tare" şi femeia, "sexul slab". În majoritatea cazurilor, bărbaţii îşi folosesc puterea fizică împotriva femeilor, de aceea şi ordine de protecţie sunt emise majoritar împotriva bărbaţilor, de fapt împotriva agresorilor. "Potenţialii periculoşi" sunt aceia care îşi manifestă natura agresivă sau care folosesc puterea fizică pentru a aplica corecţii fizice celui mai slab. O fi el corupt sistemul, aşa cum afirmaţi, dar aici nu e cazul.

În ce priveşte problemele divorţului, hai să nu sărim în apărarea nimănui, fiindcă cel care a părăsit familia, are şi el arme de şantaj, mai abil mânuite: reclamaţii şi plângeri că cel care a rămas cu copiii îi îngrădeşte accesul la copii, demonstrate cu martori mincinoşi, provocarea de scandaluri când totuşi merge efectiv la copii şi, când copiii se sperie, cheamă Poliţia ca să demonstreze refuzul părintelui de a-i da copiii, invitaţia la mediere, incriminarea cu alienarea parentală,etc., toate după o schemă abil elaborată. Ce îi rămâne de făcut celui rămas cu copiii?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am vazut clar doua ordine de protectie solicitate pe vechile prevederi ce e drept cu unicul scop ca mamica sa nu mai fie deranjata de tata la programul de vizita pe care nu avea chef sa-l respecte. Cu minciuni in instanta de posibila agresiunea (noroc ca tatal filmase si a dovedit contrariul), cu mizerie de genul ajungi la usa la copil si (...) tipa din nimic ca mai apoi sa zica ca ar fi vazut un semn de amenintare. Cu solicitat ordin de protectie si in numele copilului, in fine nebunia nu are limite. Cu pure inventii de genul ca fostul o suna de pe numere ascunse desi nici dracu nu o suna etc. Noroc ca tatal a fost reprezentat de un avocat bun, a avut martor si a reusit sa se apere. Concluzia este ca se foloseste aceasta institutie de toate (...) si se decridibilizeaza institutia juridica.

-motivul editării: limbaj inacceptabil-
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator

When, continua sa scrii, chiar daca uneori ma calci pe "suparare" si e mine. Unele contre ale tale, aduc un alt punct de vedere ce pot pune in garda pe initiatorii topicurilor.
Pentru initiatorul topicului nu am cuvinte sa ii mangai rana, decat sa ii transmit ca Viata nu se sfarseste aici, ai primit-o in dar, croieste-ti pasii spre alte carari daca usile de la aceste case (fosta relatie de casatorie) sunt inchise. Stiu ca e enorm de greu, dar vei reusi. EU am reusit si inca sunt in viata. :)
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort marinela_2017 marinela_2017 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie consumer consumer Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)