avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru angajata imediat dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru angajata imediat dupa facultate

Buna ziua, presupun ca s-a mai raspuns la aceasta intrebare, insa nu gasesc niciunde raspunsul. Am absolvit in Iulie 2019 si m-am angajat in Septembrie 2019 (fara sa intru in somaj). Intre timp am ramas insarcinata si termenul este in Aprilie 2020 (adica la 7 luni de la data angajarii). Stiu ca voi beneficia de concediu de materniate, insa imi doresc sa stiu daca voi putea beneficia de cel pentru crestere copil? Nu indeplinesc cele 12 luni lucrate, insa oare se leaga cumva cu facultatea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 2 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca facultatea a fost la zi, cele 7 luni se completeaza cu ultimele 5 luni din perioada facultatii.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, a fost la zi, insa care va fi valoarea indemnizatiei: 85% din salariul brut sau minimul pe economie? Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului si nu poate fi sub 1.250 de lei și nici peste 8.500 de lei (indiferent cât de mari ar fi veniturile părintelui care intră în CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie RebecaZorila RebecaZorila Dacă sunt studenta in ultimul an și am rămas însărcinată, pot primi indemnizație de creștere copil, și cât este aceasta? (vezi toată discuția)
Buna ziua,nora mea este insarcinata in 6 saptamani,va naste la ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,nora mea este insarcinata in 6 saptamani,va naste la sfarsitul lui iulie,inceputul lui august 2022.Are contract de munca pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Iulia9222 Iulia9222 Buna ziua!luna aceasta am fc 1 an de munca,insa voi intra in somaj 6 luni si am aflat ca sunt insarcinata,cum o sa mi se calculeze indemnizatia crestere ... (vezi toată discuția)