avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii superioare

Buna ziua,am o fata ce a terminat primul an de facultate pe arheologie,in cadrul facultatii de istorie din Universitatea Babes Bolyai cu o restanta,dar nu vrea sa continue.S-a hotarat sa mearga la anul pe chimie,in cadrul aceleasi universitati;ar putea plati anul facut pe arheologie pt a putea concura din start pe locurile de la buget din cadrul facultatii de chimie?
Cel mai recent răspuns: ccrriissttiinnaa , utilizator 18:06, 5 Octombrie 2019
Da, poate face asa ceva ...
Buna ziua,a fost la facultate si cei de la secretariat i au zis ca nu poate plati anul de arheologie...daca exista o legislatie privind lucrul asta ,imi puteti zice unde o pot gasi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 1/2011
art.142
....

(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de școlarizare se realizează de către instituția de învățământ superior de stat care a asigurat școlarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze și în tranșe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
va multumesc foarte mult,sper ca si cei de la facultate vor recunoaste aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima facultate la taxa, a doua la buget? urgent!! Victor_Crum Victor_Crum Daca in cadrul Universitatii am urmat prima facultate in regim de taxa, am dreptul ca la cea de-a doua sa intru la buget? din cate am inteles, daca prima a ... (vezi toată discuția)
Facultate la buget Cristinacristina2019 Cristinacristina2019 Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)