avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot recupera banii din străinătate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot recupera banii din străinătate

Buna ziua, ma numesc George locuiesc în județul ilfov. Am lucrat 4 ani si 8 luni cu contract de munca la o firmă de distribuit legume si fructe din străinătate mai exact in italia din iulie mi-am dat demisia si am aproape 4 luni de zile de cand tot astept sa mi se dea lichidarea banii, am tot sunat si m-au amânat de la luna la alta. Ce as putea face pentru recuperarea banilor? Mi-aș dori foarte mult sa imi răspundeți si sa imi dati câteva sfaturi. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Georgebalas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 2 Octombrie 2019
Inainte de a se adresa instanţei, lucrătorul are posibilitatea de a recurge la forma de soluţionare a litigiului pe calea amiabilă pe care o consideră cea mai potrivită, în mod direct sau cu ajutorul unei organizaţii sindicale, putând opta pentru realizarea: tentativei de conciliere în faţa Comisiei de Conciliere din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) – prin adresare directă către ITM; tentativei de conciliere sindicală; arbitrajului; tentativei de conciliere efectuate în cadrul Comisiei de Autentificare a Contractelor de Muncă sau concilierii monocratice – prin adresare către sindicat sau patronat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii Costiana Costiana As dori sa stiu daca-mi pot recupera drepturile banesti ce-mi revin pentru o concediere abuziva. Am avut un contract de munca cu un angajator italian si detin ... (vezi toată discuția)
Munca in italia neplatita maria1956 maria1956 Sora mea a lucrat ptr. o familie in Palermo.A ingrijit de doi batrani .familia a renuntat la serviciile ei , acestia mutandu-se in alta localitate. Pana cand ... (vezi toată discuția)